Historie

tiger1

De Tiger Sanjoni Cup wordt sinds 2010 jaarlijks georganiseerd ter nagedachtenis aan Sanjoní Janson. Een veelbelovend jeugdlid van Golfclub Bois-le-Duc. Hij behaalde al op 6-jarige leeftijd zijn GVB (dankzij de uitstekende lessen van golfpro Edwin Wesselink) en overleed in 2009 op 8-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Zijn grote voorbeeld was Tiger Woods. Gezien zijn bijzondere prestaties op de golfbaan en zijn fysieke voorkomen, noemde iedereen hem op de golfclub binnen de kortste keren alleen nog maar Tiger.

tiger2

Meedoen in een groepsles was conditioneel voor hem niet mogelijk gedurende de periode dat hij ziek was. Dankzij zijn golfpro Toine van Bergen en inzet van anderen, heeft hij bijna tot het einde toe golf kunnen spelen door individuele lessen, aangepast aan zijn conditie en mogelijkheden, te volgen. De wekelijkse les werd zelden overgeslagen. Het was niet alleen een goede oefening om in beweging te blijven, maar ook een manier om even te ontsnappen aan de werkelijkheid van alle dag. Een slechte dag werd vaak alsnog een goede dag door de warmte en genegenheid die hij van alle leden – groot en klein – altijd ontvangen heeft.

tiger4Zijn doel was: trainen en weer in vorm te komen om een beker winnen. Vandaar dat er een wisselbeker te winnen valt bij de Tiger Sanjoni Cup. Tiger_Sanjoni_Cup_Logo_FCZijn oma, tante en ouders vinden het hartverwarmend dat men elk jaar deze wedstrijd organiseert en dat Sanjoní niet vergeten is!